Πύργος του Πειραιά: Μια νέα αρχή ενόψει

Πύργος του Πειραιά: Μια νέα αρχή ενόψει

1431
Πύργος του Πειραιά: Μια νέα αρχή ενόψει

Το κτίριο – σύμβολο του Πειραιά φιλοδοξεί να στεγάσει πολύ σύντομα μεγάλο μέρος των ναυτιλιακών, εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Ο «κοιμισμένος γίγαντας» του Πειραιά, το έργο που ξεκίνησε σχεδόν 50 χρόνια πριν, χωρίς να ολοκληρωθεί, θα πάψει πλέον να στέκει εγκαταλειμμένος και θα μετατραπεί σε υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων και καταστημάτων. Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του αναδόχου, της Ένωσης Εταιρειών “CANTΕ HOLDINGS LTD – ΠΡΟΝΤΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝ∆ΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ” και αναμένεται σύντομα η έναρξη των εργασιών, οι οποίες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα διαρκέσουν 33 μήνες.  Σε αυτές περιλαμβάνεται, εκτός από τη ριζική ανακαίνιση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, η αναβάθμιση των όψεων με προστατευτικό κέλυφος, η χρήση σύγχρονων συστημάτων φωτισμού και η δημιουργία ζωνών πρασίνου.

Η αξιοποίηση του Πύργου σημαίνει ουσιαστικά, όπως επεσήμανε και ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, τη δημιουργία μιας νέας μικροοικονομίας στην περιοχή, νέες θέσεις εργασίας , παράλληλα με την αναβάθμιση του χώρου και τη σημαντική αύξηση των εσόδων του Δήμου Πειραιά.

Με την ελπίδα ότι η ανακαίνιση του κτιρίου θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των κατοίκων και εργαζομένων στον Πειραιά, ευχόμαστε να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό ναυτιλιακό κέντρο, το οποίο η πόλη χρειάζεται.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.