Tα περιστατικά ληστρικών επιθέσεων και πειρατείας στην Ασία

Tα περιστατικά ληστρικών επιθέσεων και πειρατείας στην Ασία

191
Tα περιστατικά ληστρικών επιθέσεων και πειρατείας στην Ασία

Το ReCAAP Information Sharing Centre δημοσιοποίησε πρόσφατα το report του για τα περιστατικά πειρατείας και ληστρικών επιθέσεων στα ύδατα της Ασίας τον περασμένο Απρίλιο.

Συνολικά σημειώθηκαν εννέα τέτοια περιστατικά σε εμπορικά πλοία στην Ασία τον Απρίλιο του 2020, εκ των οποίων τα οκτώ αφορούσαν ένοπλες επιθέσεις και ένα απόπειρα πειρατείας. Στο report του το ReCAAP εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για τα αυξημένα περιστατικά επιθέσεων εν πλω στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά της Σιγκαπούρης. Τον Απρίλιο καταγράφηκαν τρία περιστατικά ληστρικής επίθεσης σε πλοία στα Στενά της Σιγκαπούρης, με τον συνολικό αριθμό αυτών των περιστατικών στην εν λόγω περιοχή να ανέρχονται πλέον σε δώδεκα από τις αρχές του έτους.

Από τις αρχές του έτους και σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός περιστατικών, με μόνη εξαίρεση τον περασμένο Μάρτιο, οπότε έλαβαν χώρα έξι επιθέσεις σε πλοία στα ύδατα της Ασίας.

ρεκαπ

Ενδιαφέρον στοιχείο επίσης αποτελεί το ότι, από τις εννέα ληστρικές επιθέσεις, οι πέντε έλαβαν χώρα σε πλοία που ήταν αγκυροβολημένα και οι υπόλοιπες τέσσερις κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.