Επενδυτικές κινήσεις της Qatar Petroleum στον Κόλπο του Μεξικού

Επενδυτικές κινήσεις της Qatar Petroleum στον Κόλπο του Μεξικού

146
Επενδυτικές κινήσεις της Qatar Petroleum στον Κόλπο του Μεξικού

Η Qatar Petroleum συνήψε τρεις συμφωνίες για να αποκτήσει περίπου το 30% του συμμετοχικού ενδιαφέροντος της Total στα οικόπεδα 15, 33 και 34, που βρίσκονται στη λεκάνη Campeche, στον Κόλπο του Μεξικού.

Οι συμφωνίες αυτές υπόκεινται στις συνήθεις κανονιστικές και άλλες εγκρίσεις από τους υφιστάμενους συνεργάτες της Total και την κυβέρνηση του Μεξικού.

Σχολιάζοντας την επενδυτική πρωτοβουλία της Qatar Petroleum, ο Saad Sherida Al-Kaabi, υπουργός Ενεργειακών Υποθέσεων, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qatar Petroleum, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτές τις συμφωνίες, με τις οποίες ενισχύεται η παρουσία της Qatar Petroleum στο Μεξικό, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας να επιτύχουμε τη διεθνή αναπτυξιακή στρατηγική μας, με τη Λατινική Αμερική ως βασικό τομέα στο διεθνές χαρτοφυλάκιό μας».

Ο Καταριανός αξιωματούχος πρόσθεσε επίσης ότι «ανυπομονούμε να συνεργαστούμε περαιτέρω με την Total, τους άλλους εταίρους μας στην περιοχή καθώς επίσης και με την κυβέρνηση του Μεξικού. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις μεξικανικές αρχές και τους εταίρους μας για τη συνεχή υποστήριξή τους».

Τα τρία οικόπεδα βρίσκονται στη λεκάνη Campeche και σε απόσταση 30 έως 90 χλμ. από τα γιγαντιαία πετρελαιοφόρα πεδία Cantarell και KMZ. Η συνολική έκταση που καλύπτουν είναι περίπου 2.300 τ.χλμ., με βάθη νερού που κυμαίνονται από περίπου 10 έως 1.100 μ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.