Επενδύσεις στο LPG για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης

Επενδύσεις στο LPG για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης

333
Επενδύσεις στο LPG για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης

Θυγατρικές της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Λιβύης (NOC) και η Repsol Consortium βρίσκονται στα τελικά στάδια μιας φιλόδοξης μελέτης για την ανάκτηση LPG στην περιοχή Sharara, με σκοπό τη διάθεσή του στους κατοίκους της Νότιας Λιβύης.

Η χρήση του φυσικού αερίου θα μειώσει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από το πετρελαϊκό πεδίο Sharara.

«Φυσικά, υπάρχουν σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα γι’ αυτό το έργο», δήλωσε ο πρόεδρος της NOC, Mustafa Sanalla. «Αλλά εξίσου σημαντικό είναι το ότι θα παρέχει προσιτό αέριο σε πολίτες του Νότου που υποφέρουν από τότε που άρχισαν οι συγκρούσεις.

»Η κατάσταση στον Νότο είναι απαράδεκτη. Οι συνεχιζόμενες μάχες και ταραχές μάς εμποδίζουν να στέλνουμε φορτία φυσικού αερίου από τον Βορρά, οπότε πρέπει να αναζητήσουμε μια πιο βιώσιμη λύση, που να ωφελεί τους ανθρώπους και το περιβάλλον».

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει τον διαχωρισμό του υγραερίου από το αέριο καύσης με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 18 μήνες.

Φωτό: Mohamed Aly/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.