Citigroup: Στα $70/τόνο η τιμή του iron ore

Citigroup: Στα $70/τόνο η τιμή του iron ore

275
Citigroup: Στα $70/τόνο η τιμή του iron ore

Η Citigroup αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις τιμές σιδηρομεταλλεύματος και πλέον προβλέπει ότι θα κινηθεί στα $70/τόνο τον Μάιο, καθώς η ζήτηση από τα χαλυβουργεία παρουσιάζει πτώση.

Παράλληλα, στην έρευνά της η Citigroup βλέπει πλεόνασμα στην αγορά σιδηρομεταλλεύματος 80 εκατ. τόνων το β΄ εξάμηνο έναντι ελλείμματος 17 εκατ. τόνων το α΄ εξάμηνο του 2020.

Με τα δεδομένα αυτά, ο τραπεζικός κολοσσός εκτιμά ότι, εντός των επόμενων εβδομάδων, η τιμή του iron ore θα φτάσει στα $70/τόνο. Αναλυτές της Citigroup σημειώνουν μάλιστα ότι το εν λόγω sell-off θα καθυστερήσει σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος της Κίνας επέστρεψε πιο δυναμικά απ’ ό,τι αναμενόταν, ενώ και η βραζιλιάνικη προσφορά σιδηρομεταλλεύματος μέχρι στιγμής είναι κατώτερη των προσδοκιών.

Τέλος, στο report τονίζεται ότι η ζήτηση των κινεζικών χαλυβουργείων για iron ore θα μειωθεί το 2020 κατά 1,5% και συνεπώς θα παραμείνει σχετικά σταθερή το β΄ τρίμηνο.

Φωτό: Steffen Zahn/Pxhere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.