Γερμανία: Πρωτοφανής μείωση των εξαγωγών

Γερμανία: Πρωτοφανής μείωση των εξαγωγών

156
Γερμανία: Πρωτοφανής μείωση των εξαγωγών

Οι γερμανικές εξαγωγές παρουσιάστηκαν μειωμένες κατά 11,8% τον Μάρτιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1990, καθώς η κρίση του κορονοϊού επέφερε μειωμένη ζήτηση για αγαθά από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Federal Statistics Office, οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 5,1% τον Μάρτιο, με το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας να διαμορφώνεται στα 12,8 δισ. ευρώ έναντι 21,4 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Αναλυτές και οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι γερμανικές εισαγωγές και εξαγωγές θα υποχωρούσαν κατά 4% και 5% αντίστοιχα, ενώ για το εμπορικό πλεόνασμα εκτιμούσαν ότι θα κινηθεί στα 18,9 δισ. ευρώ.

Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι φέτος η οικονομία της χώρας, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές, θα βιώσει επιβράδυνση ύψους 6,3% ‒ η μεγαλύτερη ύφεση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οικονομολόγοι αναμένουν ότι οποιαδήποτε οικονομική ανάκαμψη θα είναι αργή σε παγκόσμιο επίπεδο και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο εμπορικοί εταίροι της Γερμανίας στην Ευρώπη αλλά και χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ θα εξέλθουν της κρίσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.