Ψηφιακών συνεργειών συνέχεια στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Ψηφιακών συνεργειών συνέχεια στη ναυτιλιακή βιομηχανία

148
Ψηφιακών συνεργειών συνέχεια στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Η ψηφιοποίηση αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ναυτιλιακής βιομηχανίας, η οποία φαίνεται πως επωφελείται άμεσα σε τομείς όπως τα νέα επιχειρησιακά μοντέλα, η περιβαλλοντική αριστεία και η απλοποίηση των διαδικασιών.

Στο πλαίσιο αυτό, μια νέα συνεργασία έλαβε χώρα πρόσφατα, με τον DNV GL και την εταιρεία τεχνολογίας Alpha Ori Technologies (AOT) να υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας (ΜοU) για την ψηφιακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Με το MoU, τα δύο μέρη θα εργαστούν από κοινού προκειμένου η ναυτιλία να επωμιστεί τα μεγάλα οφέλη των νέων τεχνολογιών και μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής ανταλλαγής πληροφοριών και της δημιουργίας νέων πλαισίων και προδιαγραφών για την ανάπτυξη νέων αλλά και την αναβάθμιση υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών.

Το MoU θα εστιαστεί στην εγκατάσταση των συστημάτων SMARTShip της Alpha Ori σε πλοία της BW LPG, προσβλέποντας έτσι σε ενίσχυση των σχέσεων των διαχειριστριών εταιρειών πλοίων με την κλάση τους.

«Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για τη ναυτιλιακή βιομηχανία να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας της», τονίζει ο Andreas Sohmen-Pao, πρόεδρος της BW Group και της BW LPG.

Από την πλευρά του, ο καπτ. Rajesh Unni, Co-CEO της AOT, αναφέρει ότι, με την εφαρμογή της τεχνολογίας SMARTShip στα πλοία, οι επιθεωρητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Πλεονέκτημα είναι επίσης το ότι μπορεί κανείς να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση για να επαληθεύσει εάν ένα πλοίο συμμορφώνεται με τη νομοθεσία του IMO και άλλες κανονιστικές απαιτήσεις. «Αυτή η ψηφιακή προσέγγιση είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική», καταλήγει.

Φωτό: DNV GL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.