Σημαντικό πλεόνασμα στην αγορά χαλκού το 2020;

Σημαντικό πλεόνασμα στην αγορά χαλκού το 2020;

159
Σημαντικό πλεόνασμα στην αγορά χαλκού το 2020;

H παγκόσμια αγορά χαλκού οδεύει ολοταχώς για ένα πλεόνασμα 200.000-300.000 τόνων το 2020, όπως ανέφερε πρόσφατα σε ΜΜΕ της Χιλής ο επικεφαλής της Antofagasta, Iván Arriagada.

Ο επικεφαλής της χιλιανής εταιρείας εξόρυξης χαλκού ανέφερε ότι η αναστολή λειτουργίας ορισμένων ορυχείων θα αντισταθμιστεί από τη μειωμένη ζήτηση λόγω της πανδημίας. Ο ίδιος τόνισε σε ΜΜΕ της χώρας του ότι είναι δύσκολο κανείς να εκτιμήσει το εύρος τιμής του χαλκού με δεδομένη τη μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά ελέω του κορονοϊού.

Η Antofagasta, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς χαλκού παγκοσμίως, ανακοίνωσε πρόσφατα τον περιορισμό των κεφαλαιακών της δαπανών για το 2020, ενώ ενημέρωσε ότι η παραγωγή της θα κινηθεί στο ελάχιστο όριο των αρχικών της εκτιμήσεων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Χιλή, που αποτελεί τον κορυφαίο παραγωγού χαλκού στον κόσμο, δεν κατέγραψε σημαντικές στρεβλώσεις στις εξαγωγές χαλκού μέχρι στιγμής, παρά την πανδημική κρίση.

Φωτό: Michael Gaida/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.