Σε «ελεύθερη πτώση» οι προσδοκίες για τις γερμανικές εξαγωγές

Σε «ελεύθερη πτώση» οι προσδοκίες για τις γερμανικές εξαγωγές

205
Σε «ελεύθερη πτώση» οι προσδοκίες για τις γερμανικές εξαγωγές

Σε «ελεύθερη πτώση» κινούνται οι προσδοκίες για τις εξαγωγές των Γερμανών κατασκευαστών για τους επόμενους τρεις μήνες, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα το ifo Institute.

Ο ifo export index υποχώρησε στις μείον 50,0 μονάδες τον Απρίλιο από μείον 19,0 μονάδες, βασιζόμενος σε απαντήσεις από 2.300 γερμανικές εταιρείες, σημειώνοντας τη χαμηλότερη τιμή που μετρήθηκε ποτέ, σύμφωνα με το ifo Institute.

Με πτώση 31 μονάδων, η έκταση της μείωσης ήταν «άνευ προηγουμένου», καθώς η πανδημία του κορονοϊού άφησε «βαθιά σημάδια» στις εξαγωγικές αγορές παγκοσμίως.

«Οι προσδοκίες μειώθηκαν σε νέα χαμηλά επίπεδα σε πολλούς τομείς. Πολλές βασικές γερμανικές βιομηχανίες, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η μηχανολογία και η ηλεκτρολογία, επηρεάζονται ιδιαίτερα», δήλωσε ο Clemens Fuest, πρόεδρος του ifo Institute.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, οι προσδοκίες εξαγωγών στη χημική βιομηχανία της Γερμανίας, η οποία ήταν «συγκριτικά μέτρια» τον προηγούμενο μήνα, προβλέπεται επίσης ότι θα παρουσιάσουν «σημαντικές μειώσεις».

Το «μόνο φωτεινό σημείο» στη Γερμανία αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το ifo, ήταν η φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία εξακολουθούσε να αναλαμβάνει σταθερή εξαγωγική δραστηριότητα.

Φωτο: Patrick Baum/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.