Αγνοείται 27χρονος δόκιμος κρουαζιερόπλοιου στον Σαρωνικό

Αγνοείται 27χρονος δόκιμος κρουαζιερόπλοιου στον Σαρωνικό

2931
Αγνοείται 27χρονος δόκιμος κρουαζιερόπλοιου στον Σαρωνικό
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νησίδας του Αγ. Γεωργίου στον Σαρωνικό Κόλπο, για τον εντοπισμό 27χρονου δόκιμου ηλεκτρολόγου του κρουαζιερόπλοιου «Jewel Of The Seas» που έπεσε στη θάλασσα, υπό αδιευκρίνιστη αιτία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τις κάμερες του πλοίου που είναι αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή, ο 27χρονος έπεσε στις 29/04 στις 4:30 τα ξημερώματα. Στις έρευνες συμμετέχουν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος και ένα ναυαγοσωστικό, ενώ αναμένεται να απογειωθεί και αεροσκάφος του Λιμενικού.

Νέες εξελίξεις 3/05

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος έγινε αντιληπτό ότι δε βρισκόταν εντός του ανωτέρω πλοίου απογευματινές ώρες την 1.05.2020 και κατόπιν ελέγχου του κλειστού κυκλώματος καμερών εθεάθη να πηδάει στη θάλασσα, πρώτες πρωινές ώρες της 29.04.2020.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή, από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και αεροσκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.