Πρωτομαγιά: Στις 12:00 θα ηχήσουν οι μπουρούδες στα λιμάνια

Πρωτομαγιά: Στις 12:00 θα ηχήσουν οι μπουρούδες στα λιμάνια

954
Πρωτομαγιά: Στις 12:00 θα ηχήσουν οι μπουρούδες στα λιμάνια

Σήμερα το μεσημέρι, στις 12 ακριβώς, μετά από κάλεσμα του International Chamber of Shipping, του International Transport Workers’ Federadion και πολλών ακόμα φορέων και οργανώσεων, οι ναυτικοί στα εμπορικά πλοία, όπου και αν βρίσκονται και εφόσον είναι δεμένα σε λιμάνι, θα χτυπήσουν τις «μπουρούδες» τους!

Την πρώτη μέρα του Μαΐου, τη γιορτή της αναγέννησης της φύσης, αλλά και των εργαζομένων, τιμάμε τους πολλές φορές αφανείς εργαζόμενους.

Ειδικά για τους ξενιτεμένους ναυτικούς, είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους «αφανείς ήρωες» που με την ακούραστη συνεισφορά τους όλο αυτό το διάστημα εμπορεύματα, τρόφιμα, καύσιμα και ιατρικός εξοπλισμός φτάνουν στον τελικό προορισμό τους έγκαιρα και με ασφάλεια. Οι περιορισμοί που έχει επιβάλει ο νέος κορονοϊός κάνουν δυσχερέστερες τις συνθήκες εργασίας των ναυτικών, καθώς είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στα πλοία για πολύ μεγάλα διαστήματα.

Μέχρι οι συνθήκες να βελτιωθούν και να επιστρέψουν στη βάση και στα σπίτια τους, ας τους ευχαριστήσουμε για την ακούραστη προσφορά τους και ας ευχηθούμε καλή αντάμωση.

Καλή πρωτομαγιά!

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.