ECSA: Χαιρετίζει τις προτάσεις της ΕΕ για τα πληρώματα

ECSA: Χαιρετίζει τις προτάσεις της ΕΕ για τα πληρώματα

1346
ECSA: Χαιρετίζει τις προτάσεις της ΕΕ για τα πληρώματα

Σε πρόσφατη συνεδρίασή τους τα μέλη του ΔΣ της ECSA χαιρέτισαν τα θετικά για τη ναυτιλία αποτελέσματα που προέκυψαν από το ανεπίσημο teleconference των υπουργών Μεταφορών των κρατών της ΕΕ στις 29 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ECSA σημειώνεται πως τα μέλη του ΔΣ εκτιμούν το γεγονός ότι η συζήτηση των υπουργών Μεταφορών εστιάστηκε σε θέματα όπως οι αλλαγές πληρωμάτων και οι ασφαλείς συνθήκες εργασίας τους. Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός κρατών-μελών καλεί για συντονισμένη δράση απέναντι στο θέμα, στο πλαίσιο βέβαια και των Κατευθυντήριων Γραμμών που εξέδωσε στις 8 Απριλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το συμβούλιο της ECSA χαιρετίζει επίσης την πρόταση της Επιτροπής σχετικά με την επέκταση της ισχύος ορισμένων πιστοποιητικών ναυτικών αλλά και την αναβολή ορισμένων περιοδικών ελέγχων. Αυτή τη στιγμή είναι ανέφικτο για τις εταιρείες να ανανεώνουν τα σχετικά έγγραφα, όπως απαιτείται από τη διεθνή νομοθεσία, αναφέρει η ECSA στην ανακοίνωσή της. «Η ECSA υποστηρίζει πλήρως τέτοιες ευέλικτες και ρεαλιστικές λύσεις, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.