Πώς η πανδημία αλλάζει τα πλάνα των κορυφαίων στην κρουαζιέρα

Πώς η πανδημία αλλάζει τα πλάνα των κορυφαίων στην κρουαζιέρα

570
Πώς η πανδημία αλλάζει τα πλάνα των κορυφαίων στην κρουαζιέρα

H Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. προειδοποίησε πρόσφατα για τριμηνιαίες οικονομικές απώλειες, ενώ ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για την οικονομική της πορεία το 2020, καθώς ουσιαστικά έχει αναστείλει τα δρομολόγιά της έως τα τέλη Ιουνίου λόγω της πανδημίας.

Η πανδημία έχει πλήξει τις εταιρείες διαχείρισης κρουαζιέρας αλλά και τις αεροπορικές, δεδομένου ότι η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς απαγορεύονται οι μετακινήσεις ανά τον κόσμο. Κύκλοι της αγοράς μάλιστα εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο να συρρικνωθεί η ρευστότητα των εταιρειών κρουαζιέρας.

Οι μετοχές τόσο της Norwegian Cruise Line όσο και των ανταγωνιστών της, Carnival Corp. και Royal Caribbean Cruises, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τους τελευταίους μήνες, καθώς τα κρουαζιερόπλοια παραμένουν αγκυροβολημένα στα λιμάνια και το επιβατικό κοινό εκφράζει αμφιβολίες για επανέναρξη των ταξιδιών τους το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα η Norwegian Cruise Line ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις δαπάνες της κατά $515 εκατ. προς ενίσχυση των ταμειακών της διαθεσίμων. Παρά τo γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας στη βιομηχανία, ο CEO της Norwegian Cruise Line, Frank Del Rio, φάνηκε αισιόδοξος για τη ζήτηση στο μέλλον, ενώ και ο CEO της Carnival, Arnold Donald, εκτίμησε ότι το επόμενο έτος οι κρατήσεις θα είναι υψηλές

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.