Sinopec: Θα καταλήξει σε γάμο το φλερτ με oil terminal της Σιγκαπούρης;

Sinopec: Θα καταλήξει σε γάμο το φλερτ με oil terminal της Σιγκαπούρης;

161
Sinopec: Θα καταλήξει σε γάμο το φλερτ με oil terminal της Σιγκαπούρης;

H κρατική κινεζική εταιρεία ενέργειας Sinopec βρίσκεται σε συζητήσεις με την Hin Leong Trading Pte Ltd για την απόκτηση πακέτου μετοχών σε έναν τερματικό πετρελαίου, ο οποίος ανήκει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον σιγκαπουριανό trader.

Εάν η συμφωνία τελεσφορήσει, θα πρόκειται για μια ένεση ρευστότητας προς την οικογενειακή επιχείρηση Hin Leong Trading Pte Ltd, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους traders της Ασίας.

Οι δανειακές υποχρεώσεις της Hin Leong ανέρχονται σε $3,85 δισ. σε 23 τράπεζες και πρόσφατα η σιγκαπουριανή εταιρεία αιτήθηκε στις δικαστικές αρχές της χώρας την αναστολή πληρωμών της.

Ο ιδρυτής της Hin Leong, Lim Oon Kuin, και η οικογένειά του κατέχουν μερίδιο 41% στον τερματικό, η PetroChina συμμετέχει με ένα ποσοστό 25% και το εναπομείναν ποσοστό 34% ανήκει στην αυστραλιανή επενδυτική τράπεζα Macquarie.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Sinopec δήλωσε σε ΜΜΕ της Σιγκαπούρης ότι ο κινεζικός κολοσσός ενδιαφέρεται για την εν λόγω επένδυση και αξιολογεί την ποιότητα και το κόστος του περιουσιακού αυτού στοιχείου. Το 2016 πωλήθηκε πακέτο μετοχών του τερματικού έναντι $1,5 δισ., σύμφωνα με κύκλους της αγοράς.

Η Sinopec, η οποία έχει υπό την ιδιοκτησία της αρκετές μονάδες αποθήκευσης πετρελαίου εκτός Κίνας, όπως στο Ρότερνταμ, στην Αμβέρσα και στη Φουτζάιρα, επιδιώκει να αυξήσει τις μονάδες που κατέχει και να ενισχύσει την παρουσία της διεθνώς.

Chris Fletcher/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.