ΗΠΑ: Επενδύσεις $20 εκατ. σε μικρότερα ναυπηγεία

ΗΠΑ: Επενδύσεις $20 εκατ. σε μικρότερα ναυπηγεία

146
ΗΠΑ: Επενδύσεις $20 εκατ. σε μικρότερα ναυπηγεία

Είκοσι τέσσερα μικρότερα αμερικανικά ναυπηγεία αναμένεται να λάβουν σημαντική οικονομική ενίσχυση ύψους $19,6 εκατ. μέσω του προγράμματος επιδοτήσεων τoυ Maritime Administration’s (MARAD) Small Shipyard Grant Program του Υπουργείου Μεταφορών.

Το ποσό προορίζεται για την αναβάθμιση και την επέκταση των ναυπηγείων αυτών, που προσβλέπουν σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. «Η επένδυση ύψους $19,6 εκατ. της κυβέρνησης στα μικρά ναυπηγεία θα συντελέσει ώστε να διατηρηθεί η ναυπηγική υποδομή της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Έλεν Τσάο, υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ.

Από την έναρξή του, το 2008, το Small Shipyard Grant Program έχει διοχετεύσει στα μικρότερα ναυπηγεία της χώρας $242 εκατ. μέσω 228 επιδοτήσεων, που σκοπό έχουν τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας αυτών των ναυπηγείων, τη βελτίωση της απόδοσής τους και την αύξηση της παραγωγικότητάς τους μέσω επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής.

«Η οικονομική ενίσχυση των μικρότερων ναυπηγείων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας», ανέφερε ο κ. Mark Howard Buzby, Maritime Administrator.

Να σημειωθεί ότι η οικονομική συμβολή των ναυπηγείων των ΗΠΑ υπολογίζεται σε 400.000 θέσεις εργασίας και $37,3 δισ. στο ΑΕΠ. Η πλειονότητα των ναυπηγείων αυτών έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ανεπηρέαστες τις δραστηριότητές της από την πανδημική κρίση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι επιδοτήσεις προορίζονται για ναυπηγεία της Αλαμπάμα, της Καλιφόρνια, της Φλόριντα, του Γκουάμ, της Χαβάης, της Λουιζιάνα, του Μέριλαντ, της Νέας Υόρκης, του Όρεγκον, της Πενσυλβάνια, της Ουάσιγκτον, του Τέξας, της Βιρτζίνια κ.ά.

Φωτό: Peter Bösken/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.