Άνθρακας: Εκτιμήσεις για οριακή μεν, αύξηση δε της παγκόσμιας παραγωγής

Άνθρακας: Εκτιμήσεις για οριακή μεν, αύξηση δε της παγκόσμιας παραγωγής

104
Άνθρακας: Εκτιμήσεις για οριακή μεν, αύξηση δε της παγκόσμιας παραγωγής

H παγκόσμια παραγωγή άνθρακα αναμένεται να αυξηθεί οριακά φέτος, από τους 8,13 δισ. τόνους στους 8,17 δισ. τόνους, λόγω της πανδημικής κρίσης που χτυπά και τη συγκεκριμένη αγορά, εκτιμά η GlobalData με ανάλυσή της.

Η παραγωγή θερμικού άνθρακα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί οριακά κατά 0,5%, στους 7,05 δισ. τόνους, ενώ αυτή του μεταλλουργικού άνθρακα θα κινηθεί στους 1,12 δισ. τόνους.

Όπως σημειώνει η ερευνητική ομάδα της GlobalData, οι μεγαλύτερες στρεβλώσεις εντοπίζονται στην Κίνα, όπου κατά το α΄ δίμηνο του 2020 η κινεζική παραγωγή μειώθηκε κατά 6%, καθώς απαγορευόταν η πρόσβαση των εργαζομένων στα ορυχεία.

Ωστόσο, σταδιακά επέρχεται η κανονικότητα στον ασιατικό γίγαντα, με την GlobalData να εκτιμά ότι τελικά οι απώλειες στην κινεζική παραγωγή θα αγγίξουν το 1,2%. Για την Ινδία, εκτιμάται ότι η παραγωγή θα αυξηθεί κατά 8,3% σε σχέση με πέρυσι, στους 845 εκατ. τόνους.

Κατά τα επόμενα τέσσερα έτη, η παραγωγή θερμικού άνθρακα προβλέπεται ότι θα αυξάνεται με έναν ρυθμό 1,9% και θα ανέλθει στους 7,6 δισ. τόνους έως το 2023, κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης από Ινδία και Κίνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.