Σε υψηλά 35ετίας η υποχώρηση του διά θαλάσσης εμπορίου;

Σε υψηλά 35ετίας η υποχώρηση του διά θαλάσσης εμπορίου;

302
Σε υψηλά 35ετίας η υποχώρηση του διά θαλάσσης εμπορίου;

Την επίπτωση του κορονοϊού στη ναυτιλία εξετάζει με νέο της report η Clarksons Research, προειδοποιώντας ότι το θαλάσσιο εμπόριο θα υποστεί τέτοιο πλήγμα, που παρόμοιό του συναντάται μόνο στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Το κύριο εύρημα του report είναι ότι το θαλάσσιο εμπόριο θα υποχωρήσει φέτος κατά 5%, μείωση η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εδώ και 35 χρόνια. Παράλληλα η Clarksons Research επιχειρεί μια σύγκριση της κρίσης του 2008 με αυτή που βιώνουμε τώρα και την οποία το ΔΝΤ ονομάζει Great Lockdown, τονίζοντας ότι η επίδραση της υφιστάμενης κρίσης στη ναυτιλία θα είναι μεγαλύτερη, ωστόσο η ανάκαμψη θα είναι πιο γρήγορη συγκριτικά με τους μήνες που ακολούθησαν της κατάρρευσης της Lehman Brothers.

O ναυλομεσιτικός οίκος υπογραμμίζει, τέλος, ότι η εκτίμηση για ταχύτερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη της ναυτιλίας σε σχέση με τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 βασίζεται στο orderbook, που κινείται σε χαμηλά επίπεδα της τάξης του 10%, αλλά και στη βελτιωμένη εικόνα των τραπεζών.

Φωτό: B-joy Abraham/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.