Κρουαζιέρα: Αναγκαία η ταχεία ανάληψη δράσης μετά το πέρας της κρίσης

Κρουαζιέρα: Αναγκαία η ταχεία ανάληψη δράσης μετά το πέρας της κρίσης

209
Κρουαζιέρα: Αναγκαία η ταχεία ανάληψη δράσης μετά το πέρας της κρίσης

Η MedCruise Association εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, με το οποίο εκφράζει τη συμπαράστασή της στα λιμάνια-μέλη της που πλήττονται από την πανδημία, καθώς οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, επηρεάζουν σημαντικά την κρουαζιέρα.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

H MedCruise Association θα ήθελε να δείξει την υποστήριξή της σε όλα τα μέλη της που αντιμετωπίζουν την κρίση του Covid-19, καθώς επίσης και στους συνεργάτες και εταίρους της βιομηχανίας κρουαζιερόπλοιων.

Η MedCruise Association είναι μια υπέροχη οικογένεια, που αποτελείται από 73 Port Members (που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 135 λιμάνια) και 33 Associate Members από 21 διαφορετικές χώρες, μερικές από τις οποίες δυστυχώς επηρεάζονται από τον Covid-19. Η MedCruise συνιστά την πλήρη συμμόρφωση με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τις κυβερνήσεις, τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας και τα Κέντρα για την Ασθένεια και την Πρόληψη.

Η βιομηχανία κρουαζιέρας επηρεάζεται από την κατάσταση, καθώς η δραστηριότητά της συσχετίζεται άμεσα με τα προληπτικά μέτρα που έλαβαν ορισμένες χώρες, όπως τα αυστηρά μέτρα μετακίνησης εντός των εθνικών εδαφών και οι απαγορεύσεις πτήσεων από ορισμένους προορισμούς. Επιπλέον, οι εταιρείες κρουαζιέρας αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα προγράμματα σε πολλές περιοχές, αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον Covid-19 ως πανδημία στις 11 Μαρτίου .

Ο Airam Díaz Pastor, πρόεδρος της MedCruise, σε δήλωσή του ανέφερε: «Θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξή μου σε όλες τις χώρες και τις περιοχές που πλήττονται και να μεταδώσω ένα μήνυμα ηρεμίας. Αυτή τη στιγμή είναι καιρός να βοηθήσετε τους πελάτες σας, να τους υποστηρίξετε και να προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις στις προκλήσεις τους. Η κατάσταση αυτή θα έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στις κοινότητές μας. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι με τη δουλειά και τη δέσμευσή μας θα περάσουμε αυτή την τόσο δύσκολη αλλά και προσωρινή περίοδο. Πρέπει επίσης να ενθαρρύνουμε τις εταιρείες και τις κοινωνίες μας να βοηθήσουν στην άμβλυνση αυτής της επιβράδυνσης στη βιομηχανία κρουαζιερόπλοιων. Πιστεύω ότι αυτό θα μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς και θα μάθουμε από αυτή την κατάσταση.

Φωτό: KarinKarin/Pixabay

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.