North P&I Club: Νέο ψηφιακό εργαλείο για τον Covid-19

North P&I Club: Νέο ψηφιακό εργαλείο για τον Covid-19

326
North P&I Club: Νέο ψηφιακό εργαλείο για τον Covid-19

Ένα νέο εργαλείο παρακολούθησης του Covid-19, που αναπτύχθηκε από τον παγκόσμιο αλληλασφαλιστικό οργανισμό North P&I Club, είναι πλέον διαθέσιμο στο International Group of P&I Clubs (IG).

Το διαδικτυακό εργαλείο, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τον North τον περασμένο Φεβρουάριο, εγκαινιάστηκε επίσημα μέσω της ιστοσελίδας του IG αυτή την εβδομάδα. Ουσιαστικά διαθέτει λεπτομερή στοιχεία για την έκταση του Covid-19 και τα πολυάριθμα μέτρα περιορισμού του που έχουν προταθεί σε έναν ενιαίο ψηφιακό dashboard, συμπεριλαμβανομένων ειδικών συμβουλών ανά χώρα και λιμένα για πλοιοκτήτες, ναυλωτές και operators.

Το διαδραστικό αυτό εργαλείο βασίζεται σε πληροφορίες που παρέχονται από το IG Club καθώς και από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Παράλληλα διαθέτει έναν χάρτη της εξάπλωσης της πανδημίας από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins που ανανεώνεται συνεχώς .

«Παρέχοντας updated πληροφορίες από διεθνείς αναγνωρισμένους φορείς, σε συνδυασμό με τις γνώσεις από τα μέλη του IG P&I Club, αυτό το νέο εργαλείο θα βοηθήσει τη ναυτιλιακή κοινότητα να κατανοήσει καλύτερα και να παρακολουθήσει την έκταση του Covid-19 παγκοσμίως», τόνισε ο Paul Jennings, επικεφαλής του North P&I Club.

«Αυτό μπορεί να συμβάλει στην προστασία των επιχειρήσεων και, το πιο σημαντικό, να προστατεύσει τη ζωή των ναυτικών από τους οποίους εξαρτιόμαστε καθημερινά για τη διατήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας βασικών αγαθών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.