Αύξηση του διά θαλάσσης εμπορίου για τη Μιανμάρ

Αύξηση του διά θαλάσσης εμπορίου για τη Μιανμάρ

55
Αύξηση του διά θαλάσσης εμπορίου για τη Μιανμάρ

Το εμπόριο της Μιανμάρ διά των θαλάσσιων οδών έφτασε τα $13,4 δισ. το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους 2019-2020, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εμπορίου της ασιατικής χώρας.

Οι διά θαλάσσης εξαγωγές ξεπέρασαν τα $5,2 δισ., ενώ οι αντίστοιχες εισαγωγές έφτασαν τα $8,25 δισ. έως τις 20 Μαρτίου.

Το συνολικό διά θαλάσσης εμπόριο για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους σημείωσε σημαντική αύξηση κατά $2,27 δισ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους 2018-2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Από την 1η Οκτωβρίου 2019 έως τις 20 Μαρτίου 2020, το εξωτερικό εμπόριο της χώρας ανήλθε σε $18,6 δισ., με εξαγωγές άνω των $8,66 δισ. και εισαγωγές άνω των $10 δισ.

Περίπου το 80% του εξωτερικού εμπορίου της Μιανμάρ πραγματοποιείται μέσω θαλάσσιου εμπορίου και το συνοριακό εμπόριο διεξάγεται με τις τέσσερις γειτονικές χώρες: Κίνα, Ταϊλάνδη, Ινδία και Μπανγκλαντές.

Η Μιανμάρ εξάγει κυρίως γεωργικά και ζωικά προϊόντα, θαλάσσια προϊόντα, ορυκτά, δασικά προϊόντα, μεταποιητικά αγαθά και άλλα, ενώ εισάγει κυρίως κεφαλαιουχικά, ενδιάμεσα και καταναλωτικά αγαθά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.