Στήριξη στην οικονομία των ΗΑΕ από την ADNOC

Στήριξη στην οικονομία των ΗΑΕ από την ADNOC

89
Στήριξη στην οικονομία των ΗΑΕ από την ADNOC

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία πρόσθετων οικονομικών πόρων για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα συνεχίσει να επενδύει υπεύθυνα για να επιτύχει τη στρατηγική της για έξυπνη ανάπτυξη έως το 2030, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία. Η ADNOC παραμένει επικεντρωμένη στους βασικούς πυλώνες της αποδοτικότητας, της κερδοφορίας, των επιδόσεων και των ανθρώπων, ενισχύοντας τα πλάνα της για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΑΕ, μέσα από το πρόγραμμα In-Country Value (ICV), δημιουργώντας περισσότερες εμπορικές ευκαιρίες για τον ιδιωτικό τομέα και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας για τους υπηκόους των ΗΑΕ. Ο δρ Σουλτάν Αχμέτ Αλ Ζαμπ, υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ADNOC, δήλωσε: «Καθώς προχωρούμε μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την υγεία και την ασφάλεια του λαού μας, καθώς και την ακεραιότητα των περιουσιακών μας στοιχείων.

Σήμερα, ως αποτέλεσμα του μετασχηματισμού μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η ADNOC είναι πολύ ισχυρότερη, πιο ανθεκτική και σε καλύτερη θέση για να ανταποκριθεί στην τρέχουσα δυναμική της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων της μειωμένης ζήτησης και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου. Ο ισχυρός ισολογισμός μας και το ανταγωνιστικό κόστος ανά βαρέλι που παρέχουμε, το οποίο συνεχώς βελτιστοποιούμε, διασφαλίζει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε την αειφόρο ανάπτυξη για την εθνική οικονομία. »Βασιζόμενοι σε αυτό το γερό θεμέλιο, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε υπεύθυνα και έξυπνα μέσα στην ύφεση, με σταθερή προσήλωση στους ανθρώπους, στις επιδόσεις, στην κερδοφορία και στην αποδοτικότητα, που ήταν πάντα μέρος του DNA μας. Παράλληλα, θα διπλασιάσουμε τη δημιουργία αξίας σε επίπεδο χώρας, καθώς επίσης θα επιδιώξουμε νέες κερδοφόρες λύσεις με εταίρους και συνεργάτες». Το πρόγραμμα ICV της ADNOC αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δέσμευσής της να προωθήσουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη στα ΗΑΕ. Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει εισφέρει στην οικονομία των ΗΑΕ περισσότερα από 12 δισ. δολάρια και δημιούργησε πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για τους υπηκόους των ΗΑΕ από την έναρξή του το 2018.

Φωτό: Daniel Zacatenco/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.