Jack Ma: Και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία

Jack Ma: Και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία

445
Jack Ma: Και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία

Η μείωση της ζήτησης στην αγορά πετρελαίου λόγω του Covid-19 και η αύξηση της παραγωγής από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία έχουν οδηγήσει σε μεγάλη πτώση στην τιμή του, και συγκεκριμένα στη μεγαλύτερη που έχει συμβεί τα τελευταία 29 χρόνια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο μέχρι πρότινος πλουσιότερος άνδρας της Ασίας να χάσει την πρωτιά. Πρόκειται για τον Ινδό δισεκατομμυριούχο Mukesh Ambani, πρόεδρο του ενεργειακού κολοσσού της Ινδίας, Reliance Industries. Η περιουσία του ισχυρού άνδρα από την Ινδία μειώθηκε κατά $5,8 δισ. σε λίγες μόνο ημέρες, τοποθετώντας τον Κινέζο πρώην πρόεδρο της Alibaba, Jack Ma, και πάλι πρώτο στη λίστα.

Αν και η πανδημία έχει πλήξει και την Alibaba, οι οικονομικές συνέπειες μετριάστηκαν λόγω της αυξημένης ζήτησης για άλλες παροχές του κινεζικού κολοσσού. Από την άλλη, το πλήγμα που δέχτηκε η Reliance Industries είναι αρκετά ισχυρό, με την αξία της μετοχής της να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009.

Ο Mukesh Ambani, βέβαια, δεν είναι ο μόνος που επηρεάστηκε από τις νέες συνθήκες, καθώς όσοι εξαρτώνται οικονομικά από την αγορά του πετρελαίου έχουν πληγεί. Προς το παρόν άγνωστο παραμένει το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Φωτό:  Julien de Rosa/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.