Αυστραλία: Σημάδια αισιοδοξίας για τις εξαγωγές

Αυστραλία: Σημάδια αισιοδοξίας για τις εξαγωγές

142
Αυστραλία: Σημάδια αισιοδοξίας για τις εξαγωγές

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα διευκολύνει τη ναύλωση εκατοντάδων αεροσκαφών για την εξαγωγή εγχώριων, φρέσκων προϊόντων, όπως καραβίδες, μοσχαρίσιο κρέας και γαλακτοκομικά, σε σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η αυστραλιανή κυβέρνηση θα διαθέσει $68 εκατ. για τη μεταφορά των φρέσκων προϊόντων, ενώ οι πρώτες χώρες-προορισμοί θα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη.

Οι πτήσεις θα αναχωρούν από τα αεροδρόμια της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, του Μπρίσμπεϊν και του Περθ, όπως επεσήμαναν επίσημες πηγές της χώρας, ενώ κατά την επιστροφή τους τα αεροσκάφη θα μεταφέρουν ιατρικό εξοπλισμό στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εμπορίου της Αυστραλίας, Simon Birmingham, «το να επαναφέρουμε την εξαγωγική μας βιομηχανία, προκειμένου να μειώσουμε τις απολύσεις

κατά τη διάρκεια αυτή της κρίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό και θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας».

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού έχει οδηγήσει στην ακύρωση των περισσότερων εμπορικών πτήσεων που αφορούν τη μεταφορά φρέσκων προϊόντων διεθνώς. Ωστόσο, η σταδιακή επανεκκίνηση της κινεζικής οικονομίας φαίνεται πως έχει οδηγήσει σε σταδιακή αύξηση της ζήτησης για φρέσκα προϊόντα.

Ταυτόχρονα, η παγκόσμια ζήτηση για καραβίδες και άλλα φρέσκα προϊόντα έχει πληγεί σημαντικά, με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες στο παγκόσμιο εμπόριο. Σημειώνεται πως ήδη οι τιμές των καραβίδων βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά τεσσάρων ετών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.