Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στον Κόλπο του Μεξικού

Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στον Κόλπο του Μεξικού

203
Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στον Κόλπο του Μεξικού

Την ανακάλυψη νέου πετρελαϊκού κοιτάσματος στον Κόλπο του Μεξικού ανακοίνωσαν οι εταιρείες Equinor, Progress και Repsol στη θαλάσσια περιοχή του οικοπέδου Monument.

Η εξόρυξη στο Monument βρήκε περίπου 200 πόδια (περίπου 60 μέτρα) καθαρού πετρελαίου, ενώ η γεώτρηση έφτασε σε βάθος 33.348 ποδιών (10.164 μέτρα), χρησιμοποιώντας την εξέδρα Pacific Khamsin.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι ανακαλύψαμε μια σημαντική συγκέντρωση υδρογονανθράκων στη μονάδα εξόρυξης Monument. Ωστόσο, ο προσδιορισμός και υπολογισμός του μεγέθους του νέου κοιτάσματος θα απαιτήσουν περαιτέρω γεωτρήσεις αξιολόγησης», δήλωσε ο Bjørn Inge Braathen, αντιπρόεδρος της Exploration Equinor στη Βόρεια Αμερική.

H μονάδα εξόρυξης Monument βρίσκεται στο κέντρο του Κόλπου του Μεξικού, με συνιδιοκτήτριες εταιρείες την Equinor (50%), την Progress Resources USA Ltd (30%) και τη Repsol E & P USA Inc. (20%).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.