Βραζιλία: Οι εκτιμήσεις για την παραγωγή σόγιας

Βραζιλία: Οι εκτιμήσεις για την παραγωγή σόγιας

65
Βραζιλία: Οι εκτιμήσεις για την παραγωγή σόγιας

H παραγωγή σόγιας της Βραζιλίας κατά την καλλιεργητική περίοδο 2019-2020 (Σεπτέμβριος-Αύγουστος) εκτιμάται ότι θα κινηθεί στους 123,5 εκατ. τόνους, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Agroconsult.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι αναθεωρημένη προς τα κάτω κατά 0,8 εκατ. τόνους σε σχέση με τις προβλέψεις του Φεβρουαρίου, κυρίως λόγω της ξηρασίας που επικρατεί στις νότιες περιοχές της Βραζιλίας. Μάλιστα η Agroconsult εκφράζει τις ανησυχίες της για τη συγκομιδή σόγιας στην πολιτεία Rio Grande do Sul, όπου, λόγω ξηρασίας, είναι πιθανό να απολέσουν έως και το 40% της συνήθους παραγωγικότητάς τους και να φτάσουν στους 12,7 εκατ. τόνους.

Ωστόσο, για τις υπόλοιπες περιοχές της Βραζιλίας όπου καλλιεργείται σόγια, οι προοπτικές είναι θετικές και, εάν οι εκτιμήσεις της Agroconsult επαληθευτούν, θα πρόκειται για παραγωγή-ρεκόρ.

Μάλιστα η φύτευση σόγιας έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα σε περιοχές όπως το Mato Grosso κυρίως λόγω των επαρκών βροχοπτώσεων, παρά την ξηρασία που έπληξε τις καλλιέργειες τον Σεπτέμβριο και είχε ως συνέπεια η φύτευση να καθυστερήσει.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές σόγιας, το εθνικό πρακτορείο γεωργίας της Βραζιλίας, Companhia Nacional de Abastecimento (Conab), εκτιμά ότι θα ανέλθουν στους 72 εκατ. τόνους το 2019-2020, καταγράφοντας αύξηση 3% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.