Δυναμική είσοδος της Σαουδικής Αραβίας στη βιομηχανία κρουαζιέρας

Δυναμική είσοδος της Σαουδικής Αραβίας στη βιομηχανία κρουαζιέρας

774
Δυναμική είσοδος της Σαουδικής Αραβίας στη βιομηχανία κρουαζιέρας

Το Public Investment Fund (PIF) της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε πρόσφατα το 8,2% της Carnival Corporation, σηματοδοτώντας έτσι την τελευταία από μια σειρά άμεσων επενδύσεων του σαουδαραβικού fund το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το fund επένδυσε σημαντικά κεφάλαια στις εταιρείες Tesla και Uber. Η συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων σηματοδοτεί την προσπάθεια του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν για τη διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας, αλλά και την εμπιστοσύνη του βασιλείου σε μια βιομηχανία η οποία έχει χτυπηθεί βάναυσα λόγω της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι μεγάλοι διαχειριστές κρουαζιερόπλοιων έχουν αναβάλει τη λειτουργία τους μέχρι τα τέλη Μαΐου υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού. Την περασμένη εβδομάδα, η Carnival Corporation άντλησε $6,25 δισ. μέσω ιδίων κεφαλαίων και δανείων για να καλύψει τις ταμειακές της ανάγκες τους επόμενους μήνες. Αναλυτές της αγοράς σημειώνουν ότι το σαουδαραβικό fund απέκτησε αυτό το ποσοστό της Carnival στις δημόσιες αγορές, χωρίς να είναι γνωστή η τιμή απόκτησης.

Μετά την ανακοίνωση για τη συμμετοχή του PIF στη μετοχική σύνθεση της Carnival, η μετοχή της τελευταίας έφτασε έως και τα $10,44 τη Δευτέρα 6 Απριλίου. Η τιμή της μετοχής της Carnival έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα λόγω των εξελίξεων που αφορούν τον Covid-19 και είναι χαρακτηριστικό ότι από τα $51 τον Ιανουάριο έφτασε να τίθεται υπό διαπραγμάτευση στα $8.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.