Goldman Sachs: Μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 1% λόγω του κορονοϊού

Goldman Sachs: Μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 1% λόγω του κορονοϊού

108
Goldman Sachs: Μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 1% λόγω του κορονοϊού

Η Goldman Sachs ανέφερε ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 1% το 2020, μια εντονότερη οικονομική υποχώρηση απ’ ό,τι το έτος που ακολούθησε την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Οι κυβερνήσεις διεθνώς έχουν λάβει πρωτοφανή μέτρα για να περιορίσουν την έκρηξη του κορονοϊού, η οποία απειλεί να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική συρρίκνωση.

«Η κρίση του κορονοϊού, ή πιο συγκεκριμένα η απάντηση σε αυτή την κρίση, αντιπροσωπεύει έναν φυσικό (σε αντίθεση με τον οικονομικό) περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας, που είναι πρωτοφανής στη μεταπολεμική ιστορία», ανέφερε η επενδυτική τράπεζα σε σημείωμα στους πελάτες της, που δημοσιεύτηκε αργά την Κυριακή.

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι το πραγματικό ΑΕΠ στις προηγμένες οικονομίες θα συρρικνωθεί «πολύ απότομα» κατά το δεύτερο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης μιας πτώσης έως και 24% στις Ηνωμένες Πολιτείες, δυόμισι φορές περισσότερη από την αμέσως προηγούμενη επίδοση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Φωτό: Nextvoyage/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.