Equinor: Νέα συνεργασία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Equinor: Νέα συνεργασία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

143
Equinor: Νέα συνεργασία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η νορβηγική εταιρεία ενέργειας Equinor υπέγραψε συμφωνία με την ιταλική Saipem, με σκοπό τη συνεργασία τους για την κατασκευή παράκτιων πλωτών ηλιακών πάρκων. Η είδηση ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της ιταλικής εταιρείας.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα πραγματοποιηθεί μέσω της θυγατρικής της Saipem, της νορβηγικής εταιρείας Moss Maritime. Η Saipem ειδικεύεται στην κατασκευή των παράκτιων εγκαταστάσεων για τη βιομηχανία εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου και πλέον στοχεύει στην επέκτασή της και στον τομέα της καθαρής ενέργειας.

Αντίστοιχους στόχους έχει θέσει και η Equinor. Η νορβηγική εταιρεία έχει ήδη επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχοντας εστιάσει το ενδιαφέρον της σε παράκτια αιολικά πάρκα. Η στροφή της στην «πράσινη» ενέργεια αποτελεί μέρος του σχεδίου της για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Η εταιρεία σχεδιάζει τον δεκαπλασιασμό της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2026, ενώ ταυτόχρονα έχει θέσει ως στόχο να έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050. Ταυτόχρονα με την αύξηση της παραχθείσας ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η Equinor σχεδιάζει και τη μείωση παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο μέλλον, αν και δεν έχει δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τους στόχους της μέχρι στιγμής.

Φωτό: Laurent Darbellay/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.