Ryanair: Διακόπτει όλες τις πτήσεις

Ryanair: Διακόπτει όλες τις πτήσεις

662
Ryanair: Διακόπτει όλες τις πτήσεις

Με ανακοίνωση της αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε την διακοπή όλων των πτήσεων της από την Τρίτη 24 Μαρτίου. Η διακοπή των πτήσεων αφορά όλα τα δρομολόγια του ομίλου της Ryanair, δηλαδή πτήσεις της μητρικής Ryanair και των θυγατρικών της Lauda, Buzz, Ryanair UK και Malta Air.

Η αιτία της διακοπής των πτήσεων είναι οι περιορισμοί που έχουν τεθεί από τις διάφορες κυβερνήσεις στην μετακίνηση των πολιτών και στις αερομεταφορές γενικότερα. Αρκετές χώρες έχουν προβεί σε απαγόρευση της αεροπορικής του σύνδεσης με άλλες χώρες στην γενικότερη προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του Covid-19.

Οι μόνες πτήσεις που θα εκτελούνται από εδώ και έπειτα από την ιρλανδική εταιρεία θα αφορούν τον επαναπατρισμό πολιτών και την μεταφορά προμηθειών, και θα γίνονται πάντα κατόπιν συμφωνίας με τις αρμόδιες αρχές και κυβερνήσεις. Επιπλέον, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται ελάχιστες πτήσεις για την διατήρηση μιας βασικής αεροπορικής σύνδεσης ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Οι διακοπές των δρομολογίων έχουν άμεση ισχύ και προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει μέχρι πότε θα διακόψει τις πτήσεις της. Σύμφωνα με την ίδια, η εμπειρία από την Κίνα δείχνει ότι θα απαιτηθούν 3 μήνες για την μείωση των κρουσμάτων και τον αποτελεσματικό περιορισμό της νόσου, και ως εκ τούτου δεν αναμένει ότι η επαναφορά των πτήσεων πριν για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο θα είναι δυνατή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, που θα συνάδουν με τις οδηγίες των κυβερνήσεων. Οι επιβάτες που θα επηρεαστούν από αυτές τις αλλαγές θα λάβουν ενημέρωση μέσω email για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι πρότινος η Ryanair είχε ήδη προβεί σε δραστική μείωση του πτητικού της έργου, μειώνοντας τα δρομολόγια της μέχρι και 80% και μειώνοντας το προσωπικό της κατά 50%.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.