Μία «δεύτερη ευκαιρία» για το SS United States

Μία «δεύτερη ευκαιρία» για το SS United States

421
Μία «δεύτερη ευκαιρία» για το SS United States

Tα μεγάλα αμερικάνικα μεσιτικά γραφεία ακίνητων θεωρούν ιδιαίτερα δημοφιλή τα μη συμβατικά καταλύματα και φυσικά δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αναξιοποίητο έναν ναυτικό θρύλο, το SS United States.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο κατασκευασμένο εξολοκλήρου στις ΗΠΑ, που διέσχιζε τον Ατλαντικό από το 1952 έως το 1969 και έμεινε στην ιστορία ως «το πιο διάσημο πλοίο που δεν βούλιαξε». Το τεραστίων διαστάσεων πλοίο (μήκους 301 μέτρων), χάρη στις υπερσύγχρονες για την εποχή του μηχανές, έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας ταξιδεύοντας από το λιμάνι της Νέας Υόρκης στο Bishop Rock της Κορνουάλης σε μόλις 3 ημέρες, 10 ώρες και 40 λεπτά!

Από τότε, άλλαξε πολλά χέρια και κάθε νέος ιδιοκτήτης του προσπαθούσε, ανεπιτυχώς, να του δώσει μια νέα ζωή και την παλιά αίγλη του, με αποτέλεσμα να παραμείνει σε πολύ κακή κατάσταση σε προβλήτα της Φιλαδέλφεια.

ssus_04

Μέχρι πρόσφατα, όταν η RXR Realty αποφάσισε να επενδύσει 500.000 δολάρια περίπου προκειμένου να το μετατρέψει σε πολυτελές κατάλυμα, με εστιατόρια, χώρους αναψυχής, αλλά και ένα μουσείο που θα διηγείται την ιστορία του. Προς το παρόν αναζητά το χώρο αγκυροβόλησής του (υπάρχουν σκέψεις για τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο) ενώ οι εργασίες ανακαίνισης αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος του έτους.

Φωτό: www.ssusc.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.