Οι επιπτώσεις του COVID-19 στη δραστηριότητα εφοδιασμού πλοίων

Οι επιπτώσεις του COVID-19 στη δραστηριότητα εφοδιασμού πλοίων

341
Οι επιπτώσεις του COVID-19 στη δραστηριότητα εφοδιασμού πλοίων

Επιστολή, με την οποία υπογραμμίζονται οι επιπτώσεις της επιδημίας του COVID 19 στη δραστηριότητα εφοδιασμού πλοίων με τροφοεφόδια και καπνικά απέστειλε προς το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Νίκος Μαυρίκος, πρόεδρος της Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Τα μέτρα που λήφθηκαν στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες χώρες για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως είναι ο περιορισμός προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων, ο περιορισμός μετακίνησης προσώπων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ κλπ, έχουν σημαντικές, αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο εφοδιασμού πλοίων, τις οποίες θέλουμε να σας θέσουμε υπόψη προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης αυτής της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης.

Συγκεκριμένα, ο περιορισμός διάθεσης των τροφίμων, ποτών κι καπνικών οφείλεται στους εξής λόγους:

· Παύση- προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων στα ελληνικά λιμάνια που απορροφούσαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων, ποτών και καπνικών.

· Παύση μετακίνησης επιβατών με πλοία ferry boat (Πάτρα – Ιταλία) , που οδηγεί στον περιορισμό κατανάλωσης τροφίμων και ποτών στα εν λόγω πλοία.

· Κλείσιμο των εστιατορίων και μπαρ που απορροφούσαν επίσης αρκετή ποσότητα τροφίμων και ποτών.

· Περιορισμός της τουριστικής κίνησης που οδηγεί στον περιορισμό κατανάλωσης τροφίμων και ποτών σε ξενοδοχεία.

Οι ως άνω περιορισμοί έχουν άμεσες επιπτώσεις ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων τα οποία ως γνωστόν είναι ευπαθή και έχουν περιορισμένη διάρκεια διατήρησης, με συνέπεια να κινδυνεύουν να λήξουν σημαντικές ποσότητες προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων κ.λπ. .

Οι επιχειρήσεις εφοδιασμού πλοίων αν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν στο μέτρο του δυνατού τις ως άνω επιπτώσεις και να συγκρατήσουν σταθερά την απασχόληση του εργατικού δυναμικού, αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς από την μια η συντριπτική πλειοψηφία της πελατειακής τους βάσης είναι ανενεργή και από την άλλη κινδυνεύουν να λήξουν τα προϊόντα στην αποθήκη τους.

Αφού λάβετε υπόψιν τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως προβείτε στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση και την στήριξη των εφοδιαστικών επιχειρήσεων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων είναι στη διάθεσή σας για κάθε επί πλέον πληροφορία και συνδρομή προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεων εφοδιασμού πλοίων με τρόφιμα και ποτά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.