Equinor: Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Equinor: Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

106
Equinor: Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Ο Covid-19, τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης και η σημαντική πτώση των τιμών του πετρελαίου έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, σε άτομα και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Ως απάντηση στην τρέχουσα κατάσταση, η Equinor προβαίνει σε προσωρινές αλλαγές προκειμένου, μέσω συντονισμένων προσπαθειών, να διαχειριστεί την κατάσταση τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

«Πρόκειται για περιόδους προκλήσεων για όλους μας, ως άτομα, οικογένειες, κοινωνίες και επιχειρήσεις. Αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα, πολλοί φοβούνται για την υγεία τους και για την υγεία των δικών τους, κάποιοι χάνουν τη δουλειά τους και ανησυχούν για το μέλλον τους. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και να φροντίσουμε για την ασφάλεια και την υγεία, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας και να παράγουμε την ενέργεια που χρειάζεται ο κόσμος», αναφέρει ο Eldar Sætre, διευθύνων σύμβουλος της Equinor.

«Το ξέσπασμα του κορονοϊού και η πτώση των τιμών των βασικών προϊόντων θα επηρεάσουν την Equinor για πολύ καιρό. Είμαστε μια ισχυρή εταιρεία, με ισχυρό ισολογισμό, και τώρα επωφελούμαστε πραγματικά από τις δράσεις που αναλάβαμε τα τελευταία χρόνια. Είναι απαραίτητο να λάβουμε δραστικά μέτρα για να μειώσουμε τον κίνδυνο, να προστατεύσουμε τις δραστηριότητες και τις επιχειρήσεις μας και να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη ευρωστία της εταιρείας μας», κατέληξε ο κ. Sætre.

Η Equinor έχει ήδη εφαρμόσει σημαντικά μέτρα ώστε να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, να πετύχει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, μέσω της μείωσης μη κρίσιμων εργασιών σε τομείς και εγκαταστάσεις, εφαρμόζοντας την εργασία από το σπίτι και μέσω της θέσπισης αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Φωτό: Jonne Sippola/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.