Καθηλώνεται στο έδαφος η El Al

Καθηλώνεται στο έδαφος η El Al

91
Καθηλώνεται στο έδαφος η El Al

Η νέα επιδημία του SARS-CoV-2, πέρα από τα προβλήματα υγείας που έχει προκαλέσει σε πολλούς ανθρώπους, έχει επιφέρει σοβαρό πλήγμα και στις αερομεταφορές, οδηγώντας πολλές αεροπορικές εταιρείες στο χείλος του γκρεμού. Ανάμεσά τους και η ισραηλινή El Al, η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων και να μειώσει τη συχνότητα ακόμα περισσότερων.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ειδησεογραφικά μέσα του Ισραήλ, η αεροπορική εταιρεία υποχρέωσε το 80% του προσωπικού της σε άδεια άνευ αποδοχών. Η El Al απασχολεί περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους, αλλά φαίνεται πως σχεδιάζει την απόλυση χιλίων και την επιβολή γενικότερων μειώσεων σε όλα τα τμήματά της.

Από την πλευρά τους, οι υπάλληλοι της εταιρείας, έπειτα από διήμερες επαφές με τη διοίκηση, πρότειναν περικοπές μισθών και λήψη μέτρων που θα αποφέρουν $1 δισ. σε βάθος επτά χρόνων, χωρίς να χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση από τους μετόχους. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία απέρριψε τις προτάσεις τους.

Μέχρι στιγμής, το 90% των πιλότων έχουν τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών, ενώ περίπου 60 πιλότοι που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους τελικά δεν θα προσληφθούν στην εταιρεία.

Το μέλλον της El Al φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο αυτή τη στιγμή, ειδικά αν δεν υπάρξει και κάποιου είδους κρατική ενίσχυση.

Φωτό: Jim Hollaner/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.