Ιταλία: Η ναυτιλία στο πλευρό της κοινωνίας και της κυβέρνησης

Ιταλία: Η ναυτιλία στο πλευρό της κοινωνίας και της κυβέρνησης

146
Ιταλία: Η ναυτιλία στο πλευρό της κοινωνίας και της κυβέρνησης

Η ιταλική ναυτιλία αντιμετωπίζει με μεγάλη ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης λόγω του Covid-19 και τον αντίκτυπο που αυτή έχει και θα συνεχίσει να έχει.

Το ιταλικό shipping industry, μέσω των διαχειριστριών και των ναυτιλιακών εταιρειών, έδωσε αμέσως το «παρών» στις εθνικές και τοπικές αρχές, προκειμένου να συμβάλει στη λύση αυτής της κρίσης για την υγεία, η οποία επηρέασε ιδιαίτερα την Ιταλία.

Σε επιστολή των ενώσεων AssArmatori, Confitarma και Federagenti προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εξωτερικών και Υγείας της Ιταλίας επισημαίνεται ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με τις θαλάσσιες μεταφορές και είναι επείγον να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις ώστε να διασφαλιστούν η λειτουργικότητα των πλοίων και η κανονικότητα της κυκλοφορίας.

Επιπλέον, οι τρεις ενώσεις σκιαγραφούν τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ιταλική ναυτιλία σε επιχειρησιακό επίπεδο από την ενεργοποίηση των πρώτων έκτακτων μέτρων που ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση και τα οποία, κατά τη διάρκεια της κρίσης, έχουν καταστεί αυστηρότερα.

Οι τρεις ενώσεις προσβλέπουν στην επείγουσα θέσπιση ενός τομέα ανάλυσης και συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς, στους οποίους εγγυώνται την προθυμία τους να συμμετάσχουν και να παράσχουν την υποστήριξή τους.

Φωτό: Barbara Iandolo/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.