Έκκληση για την απρόσκοπτη μετακίνηση των πληρωμάτων

Έκκληση για την απρόσκοπτη μετακίνηση των πληρωμάτων

4658
Έκκληση για την απρόσκοπτη μετακίνηση των πληρωμάτων

H ITF και το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ICS) απέστειλαν από κοινού ανοικτή επιστολή με θέμα τη σημαντικότητα της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, προς τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διατηρηθεί η παγκόσμια ροή του εμπορίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Μέσω της επιστολής, οι δύο φορείς καλούν όλες τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν να επιτρέπουν στα εμπορικά πλοία την πρόσβαση σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο και να διευκολύνουν την απρόσκοπτη μετακίνηση και την ταχεία μετάβαση των πληρωμάτων των πλοίων.

«Επιθυμούμε να τονίσουμε τη ζωτική ανάγκη να δοθούν σε όλους τους ναυτικούς οι κατάλληλες εξαιρέσεις από τους εθνικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά την είσοδο ή την έξοδό τους από τα πλοία τους, προκειμένου να διατηρηθεί το σύνολο της αλυσίδας των μεταφορών και του εμπορίου αλώβητο», αναφέρεται στην επιστολή.

Το ICS αντιπροσωπεύει τις εθνικές ενώσεις εφοπλιστών παγκοσμίως και πάνω από το 80% της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας. Η ΙTF εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων στις μεταφορές, μεταξύ των οποίων τις εθνικές ναυτεργατικές και λιμενεργάτες ενώσεις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.