Νέο pool για τη διά θαλάσσης μεταφορά προϊόντων αερίου

Νέο pool για τη διά θαλάσσης μεταφορά προϊόντων αερίου

238
Νέο pool για τη διά θαλάσσης μεταφορά προϊόντων αερίου

H Navigator Holdings Ltd., σε συνεργασία με τις Pacific Gas Pte. Ltd. (Singapore) και Greater Bay Gas Co. Ltd. (HK), ανακοίνωσε τη δημιουργία του Luna Pool, ενός pool που θα εστιάζει στη διά θαλάσσης μεταφορά φορτίων υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου και δη αιθυλενίου και αιθανίου.

Το εν λόγω pool θα απαρτίζεται από 14 Ηandysizes, των οποίων η μεταφορική ικανότητα κινείται σε ένα εύρος 17.000 με 22.000 κ.μ. Η λειτουργία του Luna Pool θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, με την εμπορική και λειτουργική διαχείριση να πραγματοποιείται από τα γραφεία της Navigator Holdings στο Λονδίνο, με την υποστήριξη των υπαρχόντων γραφείων των Pacific Gas και Greater Bay σε Σιγκαπούρη, Σαγκάη και Σεντσέν.

O επικεφαλής της Navigator Gas, δρ Harry Deans, τόνισε ότι, μετά την κοινοπραξία για την έναρξη του τερματικού εξαγωγών αιθυλενίου στο Morgan’s Point στο Houston, υπήρξε σημαντική αύξηση της ζήτησης για διά θαλάσσης μεταφορά προϊόντων αερίου παγκοσμίως και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η περαιτέρω επέκταση στον κλάδο μέσω της συνεργασίας με την Pacific Gas και την Greater Bay Gas.

Φωτό: Abhishek Bajpai/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.