Τα mega-containerships στο προσκήνιο

Τα mega-containerships στο προσκήνιο

259
Τα mega-containerships στο προσκήνιο

H Orient Overseas Container Line Limited (OOCL) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προχώρησε στην παραγγελία πέντε νεότευκτων containerships στα ναυπηγεία Nantong COSCO KHI Ship Engineering Co., Ltd. (NACKS) και Dalian COSCO KHI Ship Engineering Co. Ltd. (DACKS).

Το κόστος ναυπήγησης για καθένα από τα πλοία θα ανέλθει στα $155,68 εκατ. Με βάση την τάση των διαχειριστριών εταιρειών τα τελευταία χρόνια για τη ναυπήγηση πολύ μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τα πέντε αυτά πλοία θα έχουν μεταφορική ικανότητα 23.000 ΤΕUs έκαστο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η παράδοση των mega-containerships αναμένεται για το 2023. Η κίνηση της OOCL εντάσσεται στο πρόγραμμα της εταιρείας για την προσθήκη στον στόλο της μεγάλων, σύγχρονων και ενεργειακά αποδοτικών πλοίων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις είναι πολλές και σημαντικές.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπό διαχείριση στόλος της OOCL απαρτίζεται και από έξι G-Class mega-containerships μεταφορικής ικανότητας 21.000 ΤΕUs. Μάλιστα η εταιρεία σκόπευε να προβεί στην παραγγελία των πέντε πλοίων πολύ νωρίτερα, ωστόσο «κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, συνεπεία των κακών συνθηκών στην αγορά το 2015 αλλά και της πώλησης της OOIL στην COSCO Shipping Holdings το 2017-2018», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Φωτό: Focke Strangmann/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.