Λιβύη: Μείωση παραγωγής πετρελαίου λόγω περιορισμών πολιτικού περιεχομένου

Λιβύη: Μείωση παραγωγής πετρελαίου λόγω περιορισμών πολιτικού περιεχομένου

69
Λιβύη: Μείωση παραγωγής πετρελαίου λόγω περιορισμών πολιτικού περιεχομένου

Η κρατική πετρελαϊκή National Oil Corporation (NOC) της λιβυκής κυβέρνησης που αναγνωρίζεται επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου ότι η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της χώρας έχει σημειώσει ραγδαία πτώση, στα 115.000 βαρέλια την ημέρα, από τα 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως το προηγούμενο διάστημα.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση, η NOC ανέφερε ότι τόσο η παραγωγή πετρελαίου όσο και αερίου έχει σημειώσει σημαντική πτώση, ως συνέπεια των παράνομων αποκλεισμών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Δίνοντας μια πιο απτή και σαφή εικόνα, η NOC ανέφερε ότι οι οικονομικές απώλειες έχουν πλέον ξεπεράσει τα 2.932.005.883 δολάρια ΗΠΑ.

Ο κρατικός οργανισμός εξέφρασε φόβους για πιθανή έλλειψη καυσίμων τις προσεχείς ημέρες, για αναγκαστικό κλείσιμο διυλιστηρίων και για αδυναμία χρηματοδότησης της εισαγωγής καυσίμων προς εγχώρια κατανάλωση.
Στρατιωτικοί ηγέτες στην Ανατολική Λιβύη έκλεισαν πετρελαιολιμένες, κατηγορώντας την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη) ότι χρησιμοποιεί τα έσοδα πετρελαίου προκειμένου να υποστηρίξει ένοπλες ομάδες κατά του βασισμένου στην Ανατολή στρατού.

Φωτό: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.