Η Κίνα (ξανα)αγοράζει αμερικανική σόγια

Η Κίνα (ξανα)αγοράζει αμερικανική σόγια

118
Η Κίνα (ξανα)αγοράζει αμερικανική σόγια

Το Πεκίνο προχωρά σε εξαιρέσεις δασμών για ορισμένες ποσότητες εισαγόμενης σόγιας από τις ΗΠΑ, σε συνέχεια της υπογραφής της «φάσης 1» της εμπορικής συμφωνίας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν κύκλοι της αγοράς στο Reuters, οι εξαιρέσεις αυτές θα ισχύσουν από την ημέρα εφαρμογής και για έναν χρόνο. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν

ότι πολλοί Κινέζοι εισαγωγείς αιτήθηκαν τις εξαιρέσεις αυτές και εν τέλει έλαβαν το πράσινο φως, κάτι που μόνο δύσκολο δεν ήταν μετά τις δεσμεύσεις του Πεκίνου για συνέχιση των αγορών από τις ΗΠΑ.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Κίνα είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε τέτοιου είδους απαλλαγές δασμών για τις εισαγωγές 696 προϊόντων από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της σόγιας. Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, οπότε οι σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων έχουν βελτιωθεί, οι κινεζικές εισαγωγές σιτηρών, ιδίως σόργου, έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.