ΕΕ: Αναγκαία η μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

ΕΕ: Αναγκαία η μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

93
ΕΕ: Αναγκαία η μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες προβαίνουν με αργά και μικρά βήματα προς μια «μίνι» εμπορική συμφωνία, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Phil Hogan, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν πιθανή μια «μίνι συμφωνία» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες απειλούν να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρώπη, σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας.

«Προχωρούμε με αργά και μικρά βήματα προς μια “μίνι συμφωνία”», ανέφερε ο Ιρλανδός πολιτικός και συνέχισε λέγοντας ότι «επί του παρόντος υπάρχει ένα momentum και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να εξετάσουν μια πιθανή συναντίληψη στα εμπορικά θέματα».

Ο κ. Hogan θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, για να δώσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Georgetown, στις 17 Μαρτίου, σχετικά με τις ιδέες του για τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Η ΕΕ, η Κίνα και άλλα 15 μέλη του ΠΟΕ συμφώνησαν τον Ιανουάριο να δημιουργήσουν έναν προσωρινό μηχανισμό για την επίλυση εμπορικών διαφορών, μετά το αμερικανικό μπλόκο σε ορισμένες αποφάσεις του ΠΟΕ.

«Συμφωνούμε με πολλές από τις επικρίσεις των ΗΠΑ για τον ΠΟΕ, τώρα πρέπει να βρούμε κοινή βάση για τις λύσεις», δήλωσε ο κ. Hogan.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα μεταβεί επίσης στον Καναδά στις 18 Μαΐου για μια συνάντηση της Ομάδας της Οτάβας, ενός γκρουπ 13 χωρών-μελών του ΠΟΕ, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Βραζιλία και η Ιαπωνία, που επιδιώκουν τη συναίνεση για τη μεταρρύθμιση του ΠΟΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.