Project Sunrise: Ένα βήμα πριν από την έγκρισή του

Project Sunrise: Ένα βήμα πριν από την έγκρισή του

424
Project Sunrise: Ένα βήμα πριν από την έγκρισή του

Το προηγούμενο διάστημα, η αεροπορική εταιρεία Qantas είχε απασχολήσει την αεροπορική βιομηχανία με τη διεξαγωγή τριών πειραματικών πτήσεων. Οι πιλοτικές αυτές πτήσεις είχαν ως στόχο να διερευνήσουν αν οι απευθείας πτήσεις από την ανατολική ακτή της Αυστραλίας στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένες πτήσεις διαρκούν σχεδόν 20 ώρες και αποτελούν σημαντική πρόκληση για μια αεροπορική εταιρεία. Πέρα από την άνεση των επιβατών σε μια τόσο μεγάλη πτήση, η Qantas πρέπει να λάβει υπόψη της και την κόπωση των πιλότων και το πώς αυτή θα επηρεάσει την ασφάλεια της πτήσης. Για τον λόγο αυτόν, προχώρησε στη δημιουργία ενός συστήματος διαχείρισης κινδύνου κόπωσης (Fatigue Risk Management System – FRMS), το οποίο βρισκόταν σε δοκιμαστική περίοδο για δώδεκα μήνες.

Πλέον, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Αυστραλίας (CASA) ενέκρινε το συγκεκριμένο σύστημα διαχείρισης, ανοίγοντας τον δρόμο και επισήμως για τη διεξαγωγή πτήσεων με διάρκεια άνω των 20 ωρών. Παρ’ όλα αυτά, το κάθε «εικοσάωρο» δρομολόγιο θα πρέπει να λάβει ξεχωριστή έγκριση. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ωστόσο υποδεικνύει ότι η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει και επίσημα τα εν λόγω απευθείας δρομολόγια.

Η οριστική απόφασή της και ανακοίνωση αναμένεται, εκτός απροόπτου, μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.