Κολομβία: Πτωτική η παραγωγή άνθρακα

Κολομβία: Πτωτική η παραγωγή άνθρακα

75
Κολομβία: Πτωτική η παραγωγή άνθρακα

Η παραγωγή άνθρακα της Κολομβίας, του πέμπτου μεγαλύτερου εξαγωγέα παγκοσμίως, μειώθηκε πέρυσι κατά 2%, στους 82,2 εκατ. τόνους, καθώς η παραγωγή σε ένα από τα κορυφαία ορυχεία υποχώρησε σημαντικά, ενώ και άλλες μονάδες επλήγησαν από την ξηρασία που «χτύπησε» τη χώρα.

Πρόσφατη δικαστική απόφαση εμπόδισε την επέκταση των εργασιών εξόρυξης στο Cerrejon, ένα ανθρακωρυχείο στην επαρχία La Guajira, το οποίο ανήκει από κοινού στις εταιρείες BHP Group, Anglo American και Glencore.

Όπως σημείωσε στο Reuters o Silvana Habib, επικεφαλής του National Mining Agency της Κολομβίας, η βιομηχανία άνθρακα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, δεδομένου ότι πέρυσι η τιμή του θερμικού άνθρακα έπεσε στα $51,4/τόνο από τα $82,5/τόνο το 2018. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τόσο η κλιματική αλλαγή όσο και οι δικαστικές αποφάσεις διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο για την πορεία του κλάδου στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κολομβιανή παραγωγή νικελίου, η οποία μειώθηκε κατά 6%, στις 89,4 εκατ. λίβρες, το 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.