Χωρίς τη Ρωσία η μείωση παραγωγής πετρελαίου του OPEC

Χωρίς τη Ρωσία η μείωση παραγωγής πετρελαίου του OPEC

93
Χωρίς τη Ρωσία η μείωση παραγωγής πετρελαίου του OPEC

Πάνω από 4% υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2017, καθώς η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει με τις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC και τους συμμάχους του, προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού.

Ρωσική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η Μόσχα δεν θα υποστήριζε τον OPEC για επιπλέον μείωση στην παραγωγή πετρελαίου και θα συμφωνούσε μόνο σε χρονική επέκταση των υφιστάμενων περικοπών από τον OPEC και τους συμμάχους του, μια ομάδα γνωστή ως OPEC+.

Ωστόσο, αναλυτής της Petromatrix θεωρεί ότι «αυτό που μετράει πραγματικά είναι οι κινήσεις της Σαουδικής Αραβίας. Εάν προσχωρήσει η Ρωσία, δεν θα προσθέσει ουσιαστικά. Πρέπει να δούμε αν ο OPEC προχωρά μπροστά μόνος του», ανέφερε ο Olivier Jakob.

Πηγή της Μέσης Ανατολής είπε ότι ο OPEC δεν είχε καμία πρόθεση να επιδιώξει μεγαλύτερες περικοπές χωρίς τη Ρωσία, καθώς ο οργανισμός πιέζει για επιπλέον περιστολή της παραγωγής κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) μέχρι το τέλος του 2020.

Η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε πτώση σχεδόν 4% κινούμενη στα $44/βαρέλι, ενώ έφτασε να χάνει ως και 5,5% στα $43,39/βαρέλι. Το Brent για συμβόλαια Μαΐου διαπραγματεύεται στα $48,10/βαρέλι με πτώση 3,8% (Παρασκευή – ώρα 15.45’).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.