Βραζιλία: Οι τάσεις για τις εξαγωγές φασολιών σόγιας

Βραζιλία: Οι τάσεις για τις εξαγωγές φασολιών σόγιας

80
Βραζιλία: Οι τάσεις για τις εξαγωγές φασολιών σόγιας

Η Βραζιλία αποτελεί τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής και προμήθειας σόγιας παγκοσμίως και οι μελλοντικές τάσεις για τις εξαγωγές παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξες. Παρά την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Τραμπ, που πιθανόν να αλλάξει τη ρότα για τις αμερικανικές εξαγωγές προς την Κίνα, οι Κινέζοι αγοραστές φαίνεται κατά την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βραζιλιάνικο Τύπο, να εξακολουθούν να προτιμούν τα βραζιλιάνικα φασόλια σόγιας, λόγω της ανταγωνιστικής τους τιμής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Βραζιλία εξάγει περίπου το 80% της παραγωγής φασολιών σόγιας αποκλειστικά στην Κίνα.

Με την Αμερική να απορροφά μέρος των εξαγωγών στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, οι εξαγωγές βραζιλιάνικων φασολιών σόγιας έχουν ελαφρώς μειωθεί, αν και δεν αποτυπώνεται στα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου κάποια ανησυχητική διάσταση. Ωστόσο, ένα ακόμα πλεονέκτημα της Βραζιλίας βρίσκεται στην πιο εκτεταμένη περίοδο εξαγωγής των φασολιών. Η περίοδος Φεβρουαρίου-Μαΐου είναι η ευνοϊκότερη εποχή για τη συγκομιδή και την πώληση των βραζιλιάνικων φασολιών σόγιας, ενώ η καλλιέργεια σοδειάς στις ΗΠΑ ξεκινάει τον Μάρτιο.

Παρά την ισχυρή ενδοχώρια ζήτηση αλευριού σόγιας, η Βραζιλία εξήγαγε επίσης μεγαλύτερες ποσότητες και προς την Ευρώπη, λόγω αυξημένων αναγκών των Ευρωπαίων κτηνοτρόφων αλλά και καταναλωτών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.