Vinalines: Αποεπενδύσεις σε δεκατρείς θυγατρικές της

Vinalines: Αποεπενδύσεις σε δεκατρείς θυγατρικές της

64
Vinalines: Αποεπενδύσεις σε δεκατρείς θυγατρικές της

Σε αποεπενδύσεις μεγάλης κλίμακας προσβλέπει η κρατική ναυτιλιακή του Βιετνάμ, Vietnam National Shipping Lines (Vinalines), όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, η Vinalines αναμένεται να μειώσει το μερίδιο ιδιοκτησίας της σε έξι επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει, ενώ θα προβεί σε πλήρη αποεπένδυση από άλλες εφτά. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προχωρά σε κάτι τέτοιο, καθώς από το 2013, οπότε και ξεκίνησε η πλήρης αναδιάρθρωσή της, έχει μειώσει τον αριθμό των θυγατρικών της από 73 σε 35.

Η Vinalines επιχειρεί, μέσω αυτού του προγράμματος αποεπενδύσεων, να εξέλθει από δραστηριότητες όπως η τραπεζική, οι ασφάλειες και το real estate και να εστιάσει αποκλειστικά στις θαλάσσιες μεταφορές. Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της, μέσω αποεπενδύσεων σε θυγατρικές της με «φτωχές» οικονομικές επιδόσεις, το χρέος της από τα 67,5 τρισ. ντονγκ Βιετνάμ (VND) ‒πριν από το 2013‒ μειώθηκε σε 17 τρισ. VND.

Φωτό: Vinalines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.