Νοτιοανατολική Ασία: η τεράστια αεροπορική αγορά

Νοτιοανατολική Ασία: η τεράστια αεροπορική αγορά

70
Νοτιοανατολική Ασία: η τεράστια αεροπορική αγορά

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αμερικανικής Boeing, η ζήτηση για νέα αεροσκάφη από αεροπορικές εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ασία θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ειδικότερα, ο αμερικανικός αεροπορικός γίγαντας προβλέπει ότι η συγκεκριμένη περιοχή θα έχει ανάγκη για 4.500 νέα αεροσκάφη μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια.

Η ζήτηση που θα δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια θα αφορά κυρίως αεροσκάφη στενής ατράκτου, δηλαδή αεροσκάφη κατάλληλα για μικρές και μεσαίες αποστάσεις. Ο αριθμός των απαιτούμενων αεροσκαφών θα κοστίσει, σύμφωνα με τις προβλέψεις, $710 δισ. σε τιμές καταλόγου. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς θα προκαλέσει και την τόνωση της ζήτησης για την παροχή εμπορικών αεροπορικών υπηρεσιών, το κόστος των οποίων θα ανέλθει σε $785 δισ. μεταξύ 2019 και 2038.

Οι παραπάνω προβλέψεις δείχνουν ότι οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές για την αεροπορική βιομηχανία. Οι χώρες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση στον συγκεκριμένο κλάδο είναι το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία.

Φωτό:StockSnap/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.