Τουρκία: Σχεδόν έτοιμη η πρώτη της φρεγάτα

Τουρκία: Σχεδόν έτοιμη η πρώτη της φρεγάτα

636
Τουρκία: Σχεδόν έτοιμη η πρώτη της φρεγάτα

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας τουρκικής προέλευσης. Η εν λόγω φρεγάτα κατασκευάζεται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος για την ανάπτυξη και την κατασκευή πολεμικών πλοίων της γείτονος χώρας, με την ονομασία MILGEM.

Το MILGEM αποτελεί πρόγραμμα υψίστης σημασίας για την Τουρκία, καθώς επιθυμεί την ισχυρή ανάπτυξη και την εδραίωση της δικής της αμυντικής βιομηχανίας. Τα πολεμικά πλοία που αναπτύσσονται εντός του project MILGEM είναι σκάφη που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Τουρκία, κάνοντας χρήση κυρίως εξοπλισμού που έχει αναπτυχθεί από την ίδια.

Το εν λόγω πολεμικό πλοίο θα είναι το πέμπτο της Τουρκίας, αλλά η πρώτη φρεγάτα. Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί τέσσερις κορβέτες.

7323421

Την κατασκευή των τουρκικών πλοίων έχει αναλάβει η τουρκική εταιρεία STM. Ο γενικός διευθυντής της, Murat Ikinci, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu ότι η φρεγάτα θα αποτελεί το μεγαλύτερο εθνικό πλοίο της Τουρκίας που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα. Επίσης, τόνισε ότι όλα τα οπλικά συστήματα θα παράγονται σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των πυρομαχικών και της αεροπορικής άμυνας.

Ο κ. Ikinci δήλωσε ότι το πλοίο θα είναι έτοιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρ’ όλα αυτά η παράδοσή του αναμένεται να γίνει το 2021. Μέχρι στιγμής, το project MILGEM περιλαμβάνει την κατασκευή και την παράδοση συνολικά τεσσάρων φρεγατών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.