Bombardier: Εγκαταλείπει την εμπορική αεροπορική βιομηχανία

Bombardier: Εγκαταλείπει την εμπορική αεροπορική βιομηχανία

630
Bombardier: Εγκαταλείπει την εμπορική αεροπορική βιομηχανία

Η Bombardier αποτελεί μία από τις γνωστότερες κατασκευαστικές εταιρείες, με σημαντικό ρόλο στην κατασκευή αεροσκαφών. Αν και η καναδική εταιρεία είναι από τις ισχυρότερες στον κλάδο των ιδιωτικών τζετ, είχε στο παρελθόν μεγάλη παρουσία και στην αγορά των εμπορικών αεροσκαφών.

Η καναδική κατασκευαστική εταιρεία παρουσίαζε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, προχωρώντας τα τελευταία πέντε χρόνια στην πώληση του κατασκευαστικού τμήματος ελικοφόρων αεροσκαφών Q400 και του τμήματος των CRJ αεροσκαφών. Το μοναδικό τμήμα που είχε παραμείνει αφορούσε την κατασκευή του Airbus A220, ενός αεροσκάφους που αρχικά αναπτύχθηκε από την Bombardier και ήταν γνωστό ως C Series, αλλά στη συνέχεια μετονομάστηκε, καθώς αποτέλεσε κοινή επένδυση με την ευρωπαϊκή Airbus.

Από το 2017 που η Airbus επένδυσε στην κατασκευή και στην ανάπτυξη του Α220, ο ευρωπαϊκός κατασκευαστής απέκτησε την πλειονότητα του προγράμματος, διατηρώντας το 50,01%. Οι σοβαρές οικονομικές δυσκολίες της Bombardier και τα δυσβάσταχτα χρέη οδήγησαν τελικά την εταιρεία στην πώληση του μεριδίου της. Πλέον το πρόγραμμα του Airbus A220 ανήκει κατά 75% στην Airbus και το υπόλοιπο 25% στην κυβέρνηση του Quebec.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η Bombardier εγκαταλείπει πλήρως την κατασκευή εμπορικών αεροσκαφών. Συρρικνωμένη πλέον, θα δραστηριοποιείται στην αγορά των ιδιωτικών αεροσκαφών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.