Επενδύσεις $1,1 δισ. της Microsoft στο Μεξικό

Επενδύσεις $1,1 δισ. της Microsoft στο Μεξικό

54
Επενδύσεις $1,1 δισ. της Microsoft στο Μεξικό

Επενδύσεις ύψους $1,1 δισ. μέσα στα επόμενα πέντε έτη στο Μεξικό ανακοίνωσε η Microsoft, διά στόματος του CEO της εταιρείας Satya Nadella.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η εταιρεία-κολοσσός της πληροφορικής συμφώνησε με την κυβέρνηση του Μεξικού προκειμένου να προβεί σε επενδυτικές κινήσεις στη χώρα, στοχεύοντας στην επέκταση της πρόσβασης στην ψηφιακή τεχνολογία σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Τα σχέδια προβλέπουν ότι η Microsoft θα κατασκευάσει ένα data center, προκειμένου να βοηθηθούν οργανισμοί και επιχειρήσεις της κεντροαμερικανικής χώρας να προωθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η μεξικανική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της χώρας, Andres Manuel Lopez Obrador, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ανέφερε ότι η χώρα του αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, εστιαζόμενος στη μακροοικονομική σταθερότητα, στο ελκυστικό νόμισμα και στη συνετή διαχείριση του κρατικού χρέους.

Ο αριστερός πρόεδρος του Μεξικού δέχτηκε έντονες κριτικές ότι οι πολιτικές του λειτουργούν αποθαρρυντικά για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, καθώς η οικονομία της χώρας παρουσίασε οριακή ύφεση κατά 0,1% πέρυσι, για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία.

Φωτό: Efes Kitap/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.