Το νέο πρόσωπο της Ομόνοιας (βίντεο-φωτογραφίες)

Το νέο πρόσωπο της Ομόνοιας (βίντεο-φωτογραφίες)

596
Το νέο πρόσωπο της Ομόνοιας (βίντεο-φωτογραφίες)

Η πολύπαθη πλατεία, χώρος με ιστορική μνήμη για τους παλαιότερους και σήμερα τσιμεντότοπος, με παντελή έλλειψη αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, βρισκόταν υπό ανάπλαση τους τελευταίους μήνες με εντατικούς ρυθμούς και οι Αθηναίοι ανέμεναν ανυπόμονα το αποτέλεσμα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η επιστροφή του σιντριβανιού, μιας εικόνας που οι νεότεροι γνωρίζουν μόνο από τις ελληνικές ταινίες του ’60 και του ’70, γέμισε με νερό και θα παραδοθεί όπως έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο εξωραϊσμός υπήρξε στόχος του Δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος υποσχέθηκε μια πλατεία φιλική στους κατοίκους και εργαζόμενους του κέντρου, με πολύ πράσινο και το στοιχείο του νερού που αποτελούσε κάποτε αναπόσπαστο κομμάτι της, να δεσπόζει ξανά. Το ζητούμενο του Δημάρχου βέβαια βασίστηκε στη χορηγία τριών φορέων, της τεχνικής εταιρείας Ηλέκτωρ, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και της Fontana Fountains, οι δωρεές των οποίων έγιναν δεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο στα τέλη Οκτωβρίου της περασμένης χρονιάς.

Ειδικότερα το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη προσφέρθηκε να συμβάλει στο έργο με 430.000 ευρώ.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα λοιπόν τα έργα ολοκληρώνονται και η πλατεία παραδίδεται στον πολίτες της Αθήνας και τους επισκέπτες της από όλο τον κόσμο, πλαισιωμένη από πιο καθαρούς και ασφαλείς δρόμους, τετράστερα ξενοδοχεία που ετοιμάζονται να λειτουργήσουν, νέα καταστήματα και χώρους εστίασης.

Φωτό:  Ανδρέας Τσακναρίδης/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.